Burse - Fonduri mutuale

Unirea Shopping Center, adminstratorul centrelor comerciale cu acelaşi nume din Bucureşti şi Braşov, raportează pierderi de 36 mil. lei la şase luni din 2021, în urma constituirii unui provizion de 29 mil. lei

Unirea Shopping Center, adminstratorul centrelor...

Autor: Cristina Bellu

29.11.2021, 10:30 421

Unirea Shopping Center (simbol bursier SCDM), companie ce administrează două centre comerciale în Bucureşti şi Braşov, a raportat în primele şase luni din 2021 o pierdere de 36 mil. lei, faţă de un rezultat net de 7,1 mil. lei înregistrat în perioada similară a anului trecut, ca urmare a constituirii unui provizion de 29 mil. lei legat de activitatea societăţii.

Totodată, afacerile companiei s-au diminuat cu 20,9% în S1/2021, la 23,7 mil. lei, pe fondul conjuncturii economice generale, menţionează raportul financiar al instituţiei.

În privinţa evoluţiei rezultatului din exploatare, societatea înregistrează o scădere comparativ cu S1/2020, de la 8,9 mil. lei, la minus 28 mil. lei. La 30 iunie, compania a dispus reevaluarea activelor, impactul reevaluării pe rezultat fiind de minus 23,3 mil. lei, ca urmare a deprecierii de piaţă a activelor imobilizate reevaluate.

Activul net contabil, calculat ca total active-total datorii este de 234 mil. lei, valoarea activului net pe acţiune fiind de 89 lei, iar activul net contabil corectat, calculat ca total active-total datorii-provizioane este de 214 mil. lei, valoarea activului net corectat pe acţiune fiind de 78,07 lei.

“Pe baza informaţiilor disponibile în prezent, a indicatorilor cheie de performanţă actuali şi având în vedere acţiunile iniţiate de către conducere, anticipăm un impact negativ direct imediat şi semnificativ al epidemiei Covid-19 asupra societăţii, asupra operaţiunilor, poziţiei financiare şi rezultatelor operaţionale ale acesteia. Nu putem exclude posibilitatea ca perioadele de carantină prelungită, o intensificare a acestor măsuri sau un impact negativ secundar al acestora asupra mediului economic în care operăm să aibă un impact în diminuarea performanţelor poziţiei financiare a societăţii şi a rezultatelor operaţionale pe termen mediu şi mai lung”, precizează reprezentanţii companiei în raportul financiar.

Recent, compania a anunţat la Bursa de Valori Bucureşti că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat documentul de ofertă publică de cumpărare a 100.000 de acţiuni SCDM, reprezentând 3,6372% din capitalul social al societăţii.

Preţul de cumpărare a fost stabilit la 63 de lei pe acţiune, cu un discount de 13% faţă de preţul current de tranzacţionare, ceea ce înseamnă că valoarea ofertei s-ar putea ridica la 6,3 mil. lei, potrivit calculelor realizate de ZF.

Perioada de derulare a ofertei este 2-29 decembrie 2021, iar intermediarul este Prime Transaction.

Unirea Shopping Center Bucureşti are 198 mil. lei capitalizare după ce acţiunile SCDM s-au apreciat cu 9,1% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de aproape 1 mil. lei.

Compania este controlată în proporţie de 80,32% de The Nova Group Investments România, societate controlată la rândul ei de un offshore cu acelaşi nume din Olanda, în timp ce SIF Muntenia (SIF4) deţine 10,83% din capitalul social, iar 8,85% reprezintă free float.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO