Burse - Fonduri mutuale

Unele acţiuni chiar nu se împiedică de criză: Apple, plus 12% de la începutul anului 2020, iar recent chiar un record cu o capitalizare de circa 1.400 de miliarde de dolari

Business internaţional

Unele acţiuni chiar nu se împiedică de criză: Apple,...

Autor: Liviu Popescu

09.06.2020, 00:00 160

Acţiunile companiei americane de tehnologie Apple, listate la Bursa de la New York, înregistrează o apreciere de 12% de la începutul anului 2020 în pofida crizei care a cuprins economia, arată datele investing.com.

Astfel compania ajuns la circa 1.400 de miliarde de dolari capitalizare, iar săptămâna trecută a atins chiar un maxim istoric. Dinamica din ultimele săptămâni ale acţiunii companiei reprezintă un nivel de optimism pentru industria de smartphone-uri, ale cărei vânzări au fost afectate de coronacriză.

Apple a suferit presiuni în ultimele luni pe măsură ce închiderea forţată a magazinelor a lansat o perioadă mai slabă de încredere a consumatorilor, însă unii analişti par a fi încântaţi de trendul companiei acum, când magazinele se redeschid şi cheltuielile consumatorilor continuă să crească, scrie Marketwatch.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO