Burse - Fonduri mutuale

Unde şi cum să vă plasaţi banii. Interviu ZF cu directorul de investiţii al UBS, bancherul care administrează 670 mld. euro

Unde şi cum să vă plasaţi banii. Interviu ZF cu...

Autor: Alex Ciutacu, Liviu Popescu

21.02.2018, 00:07 3515

Andreas Koester, directorul de investiţii al UBS Asset Management, cu active de 670 mld. euro, spune că portofoliul de investiţii al unui european ar trebui să fie format din două treimi obligaţiuni şi o treime acţiuni.

„În 2007 aş fi spus 50% acţiuni, 50% obligaţiuni. În mod normal în prezent europenii au 60-80% obligaţiuni şi 20-40% acţiuni, în timp ce în SUA lucrurile sunt exact invers. Americanii văd riscul ca pe o şansă. Asiaticii au altă perspec­tivă, fiecare regiune şi fiecare ţară are propria vi­ziu­ne“, spune Koester într-un interviu pentru ZF.

Investiţiile în obligaţiuni sunt destinate investitorilor conservatori în contextul în care acestea au un risc scăzut şi pot aduce randamente chiar şi de 3% pe an. Pe de altă parte plasamentele în acţiuni vin la pachet cu riscuri mai ridicate, dar şi cu randamente mai mari.

Despre corecţiile de pe pieţele de capital, Koester spune că lucrurile trebuie privite încă de la începutul anului 2018 şi că episoadele de corecţie nu sunt surprinzătoare în contextul deciziilor băncilor centrale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO