Burse - Fonduri mutuale

Un pachet de 0,85% din Romgaz, cea mai mare companie de stat de la Bursă, schimbă vineri proprietarii într-o tranzacţie de 91 mil. lei

Un pachet de 0,85% din Romgaz, cea mai mare companie de...

Autor: Tibi Oprea

25.09.2020, 17:49 1799

În sistemul Bursei de Valori Bucureşti a fost înregistrată vineri o tranzacţie de tip DEAL cu un pachet de 3,3 milioane de acţiuni Romgaz (simbol burier SNG), cel mai mare producător de gaze naturale din România şi cea mai mare companie de stat de la Bursă, care s-a ridicat la 91,1 milioane de lei, potrivit datelor BVB.

Pachetul schimbat la ora 17.17 reprezintă 0,85% din capitalul social al Romgaz, arată calculele realizate de ZF.

Tranzacţia a fost încheiată la un preţ de 27,9 lei pe unitate, respectiv un preţ cu 0,36% mai mic faţă de cel de închidere din şedinţa precedentă.

În ultimele sesiuni de tranzacţionare în spatele majorităţii tranzacţiilor de tip DEAL de la Bursă au fost fraţii Pavăl, proprietarii Dedeman, care au mutat pachetele de acţiuni pe vehiculele de investiţii Paval Holding şi PIF Industrial.

De la începutul anului, acţiunile Romgaz se tranzacţionează în scădere cu 24,5%, pe fondul unui rulaj de 613,7 milioane de lei, emitentul ajungând la 10,8 miliarde de lei capitalizare. Spre comparaţie, indicele principal BET are un minus de 10,3% în aceeaşi perioadă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO