Burse - Fonduri mutuale

Un investitor cu 6,13% din SIF Muntenia cere distribuirea de dividende în valoare de 350 milioane lei

Un investitor cu 6,13% din SIF Muntenia cere distribuirea...

Autor: Roxana Rosu

21.10.2021, 10:47 1334

Behboud Madadi, acţionar care deţine 6,13% la SIF Muntenia, cere distribuirea unor dividende în valoare de 350 milioane lei şi a solicitat în acest sens completarea convocatorului pentru AGA anunţată pe 15 noiembrie.

Potrivit SIF Muntenia, înscrisul transmis de acţionarul minoritar nu este conform procedurii publicate în convocatorul AGEA. ”Acest aspect a fost comunicat acţionarului cu solicitarea de a complini aceste lipsuri”, arată un anunţ publicat joi la BVB.

În mesajul transmis către SIF Muntenia, Behboud Madadi justifică solicitarea prin faptul că pe ordinea de zi a AGA se află revocarea derulării unui program de răscumpărare a acţiunilor proprii, măsură aprobată în aprilie 2020, ceea ce ar determina existenţa în cadrul societăţii a unor fonduri care pot fi distribuite ca dividende.

Behboud Madadi, cel mai mare investitor persoană fizică al unei SIF Muntenia, a achiziţionat în perioada 29 septembrie-12 octombrie un număr de 12,3 de milioane de acţiuni SIF4 pentru care a plătit 19,7 mil. lei.

SIF Muntenia are 1,24 mld. lei capitalizare. Acţiunile SIF4 înregistrează o creştere de 86% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 60,6 mil. lei, arată datele BVB.

 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO