Burse - Fonduri mutuale

Un investitor care a subscris la Fidelis, programul de cumpărare de titluri de stat, de 5.000 de lei în timpul ofertei poate obţine acum un câştig de 100 de lei dacă vinde titlurile la Bursă

Un investitor care a subscris la Fidelis, programul de...

Autor: Liviu Popescu

17.08.2020, 08:00 1010

♦ Titlurile de stat au intrat joi la tranzacţionare la preţuri în creştere, dinamică menţinută şi pe parcursul şedinţei de vineri ♦ Cele trei emisiuni (două în lei şi una în euro), printre cele mai lichide din rândul obligaţiunilor listate la BVB, cu tranzacţii totale de circa 2 mil. lei.

Un investitor care a subscris de 5.000 de lei titluri de stat pentru populaţie la Fidelis în tipul ofertei de subscriere le poate vinde în prezent pentru un profit de 100 de lei în contextul în care preţul de tranzacţio­nare este în creştere, respectiv 102%.

Cu alte cuvinte, investitorul, care a subscris din 15 iulie şi până pe 7 august, poate obţine un câştig de 2% la jumătatea lunii august dacă decide să-şi vândă titlurile de stat, deci cât dobânda bancară pe un an, arată calculele realizate de ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO