Burse - Fonduri mutuale

Un grup de acţionari cu 5% din SIF Transilvania convoacă acţionarii pentru a revoca decizia boardului din ianuarie 2020 prin care Mihai Fercală a primit patru ani la conducere

Mihai Fercală

Mihai Fercală

Autor: Tibi Oprea

21.02.2020, 00:00 242

SIF Transilvania (SIF3) a anunţat la Bursă că un grup de acţionari care deţin 5% din capitalul social al societăţii, din care fac parte trei membri ai propriului Consiliu de Supraveghere şi persoane despre care SIF3 spune că ASF a constatat prin mai multe decizii că acţionează în mod concertat faţă de societate, a solicitat convocarea AGOA pentru a revoca decizia boardului din ianuarie 2020 prin care Mihai Fercală a primit patru ani la conducerea SIF-ului.

“Aprobarea pornirii unor acţiuni în răspundere împotriva d-lui Mihai Fercală – Preşedinte al Directoratului şi a d-lui ştefan Szabo – Preşedinte al Consiliului de Supraveghere şi revocarea Hotărârii Consiliului de Supraveghere din 15.01.2020 privind desemnarea membrilor Directoratului pentru un nou mandat de 4 ani, respectiv pentru modificarea actului constitutiv al S.I.F. Transilvania”, se arată în raportul SIF3.

SIF Transilvania menţionează că cererile de convocare ale adunărilor generale ordinară şi extraordinară ale acţionarilor se află în analiză, urmând să fie efectuate demersurile pentru convocarea adunărilor generale ale acţionarilor în conformitate cu prevederile legale. Acţiunile SIF3 se tranzacţionează în creştere cu 14,3% de la începutul anului, pe fondul unui rulaj de 33 milioane lei, emitentul ajungând la 968,7 milioane lei capitalizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO