Burse - Fonduri mutuale

Un fond închis al Raiffeisen a strâns 26 mil. lei de la investitori într-o lună

Un fond închis al Raiffeisen a strâns 26 mil. lei de la...

Autor: Roxana Pricop

16.12.2015, 00:07 989

Fondul închis de investiţii Raiffeisen Mehrwert 2020, administrat de divizia austriacă a grupului financiar Raiffeisen, a atras 26,7 milioane de lei de la in­ves­titorii locali în noiembrie, potrivit ra­por­tului lunar al Aso­ciaţiei Adminis­tra­torilor de Fonduri (AAF).

Acest fond este spe­cia­lizat în plasamente în instru­mente cu venit fix. Po­trivit datelor raportate de societatea de admi­nistrare Raiffeisen Ca­pital Management, cele mai mari investiţii ale fondului erau obliga­ţiunile. Mai exact, cele mai mari investiţii ale fon­dului erau obli­ga­ţiunile corporative emise de grupul industrial belgian Sol­vay, cele emise de grupul internaţional de jocuri de noroc Novomatic şi cele emise de Volkswagen Leasing. Fondul a fost lansat la finalul lunii noiembrie.

Acesta este primul fond închis de in­ves­tiţii înregistrat în altă ţară decât Ro­mânia şi distribuit pe piaţa locală, po­trivit raportărilor AAF.

WikiZF: Profilul companiei Raiffeisen

Distribuţia de fon­duri străine de investiţii a luat pro­porţii în special pe piaţa fondurilor des­chise de investiţii, plasamente din care in­vestitorii pot ieşi oricând doresc. Po­tri­vit datelor AAF, sumele plasate de inves­titorii locali în fon­durile străine de in­vestiţii se ridică la circa 500 mi­lioane de lei. Spre com­paraţie, fon­durile locale de investiţii au în conturi ac­tive de 21 miliarde de lei de la investitorii locali.

Pe piaţa locală, Raiffeisen Asset Mana­gement, controlată de grupul austriac, este al doilea cel mai mare administrator de fonduri cu active nete totale în gestiune de 6,6 miliarde de lei, echivalente unei cote de 22% din piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO