Burse - Fonduri mutuale

Un fond finlandez a luat locul olandezilor de la MEI la Rompetrol Well Services

Autor: Roxana Pricop

14.08.2012, 17:32 165

Fondul de investiţii KJK Fund II, înregistrat la Luxemburg şi administrat de compania finlandeză KJK Capital, a fost raportat pe bursă cu o deţinere de 5,75% din acţiunile companiei de servicii Rompetrol Well Services (Petros -simbol bursier PTR), parte a grupului Rompetrol.

Fondul a cumpărat acţiunile de la fondul olandez de investiţii Palmer Capital Emerging Europe Equity Fund, fost MEI Roemenie en Bulgarije, în condiţiile în care joi, 9 august, fondul olandez de investiţii Palmer Capital Emerging Europe Equity Fund, fost MEI Roemenie en Bulgarije, a fost raportat pe bursă că a vândut un 5,76% din capitalul social al companiei, pentru 4,3 milioane lei.

Acţiunile PTR au fost printre cele mai vechi şi cele mai mari investiţii ale fondului olandez pe bursa de la Bucureşti.

Olandezii de la MEI au intrat la Rompetrol Well Services în iunie 2007, plătind circa 3,7 mil. euro. Ei au mai încasat şi dividende în ultimii patru ani, dar tot au pierdut circa jumătate din banii investiţi. În februarie 2010, MEI a refuzat să-şi vândă acţiunile în oferta publică de preluare derulată de kazahii de la KazMunaiGaz, la preţul de 0,43 lei/acţiune, pentru ca săptămâna trecută să vândă la 0,27 lei. Este posibil ca acest exit să fie parte a strategiei fondului de diversificare a expunerii din regiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO