Burse - Fonduri mutuale

Un fond de investiţii cu active de 900 mld. dolari este interesat să intre în acţionariatul Polisano

Grupul de servicii medicale Polisano rulează un business de 400 de milioane de euro pe an

Grupul de servicii medicale Polisano rulează un business de 400 de milioane de euro pe an

Autor: Luiza Chiroiu, Radu Bostan

06.07.2015, 00:06 624
Un fond de investiţii cu active de peste 900 miliarde de dolari (810 mld. euro) ar fi interesat să cumpere un pachet minoritar de 25% din acţiunile grupului de servicii medicale Polisano din Sibiu, un business de 400 milioane de euro. Tranzacţia ar urma să fie încheiată în septembrie şi să preceadă listarea pe bursă, spune Remus Borza, preşedintele Polisano.
 
Borza a anunţat în luna iunie că a atras în acţionariatul grupului un fond de investiţii, care va plăti 30 milioane de euro pentru 25% din capital, însă nu a dezvăluit numele investitorului, din cauza unei clauze de confidenţialitate în acordul de principiu.
 
„Este unul dintre primele cinci fonduri de investiţii din lume, cu un portofoliu de 970 miliarde de dolari“, a declarat Borza săptămâna trecută.
 
Cifra menţionată de Borza limitează drastic plaja de investitori posibili. Singurele entităţi cu active de asemenea magnitudine sunt fondurile suverane ale statelor producătoare de petrol, cel mai mare dintre acestea fiind, de departe, al Norvegiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO