Burse - Fonduri mutuale

Un consilier la Ministerul Economiei este numit preşedintele IAR Braşov

Un consilier la Ministerul Economiei este numit...

Autor: Ioana Tudor

09.10.2014, 00:02 572

Ion Rareş Popescu, consilier în Departamentul pentru Energie din Ministerul Economiei şi membru în board-ul distribuitorului de electricitate Electrica, a fost numit preşedinte al producătorului de componente pentru aeronave IAR Braşov (simbol bursier IARV), controlat de stat în proporţie de 64% din capital.

Într-o AGA desfăşurată ieri, 8 octombrie, acţionarii IAR au ales patru administratori noi pentru a completa locurile rămase vacante în urma revocărilor de la finele lunii august. Noii membri ai CA, format din cinci persoane, sunt Rareş Popescu (preşedinte), Claudia Maria Baicu, Ioan Toma şi Răzvan Popa. Mandatele acestora vor fi valabile până în de­cembrie 2017.

În luna august, acţionarii produ­cătorului de componente pentru aeronave i-au revocat din funcţie pe Radu-Petru Ispas, preşedintele board-ului, şi pe alţi trei membri din CA, respectiv Ion Georgescu, Mihai Veştea şi Valentin Macec.

IAR Braşov este controlată în proporţie de 64,89% de statul român, prin Ministerul Economiei.

Compania a raportat afaceri de 20,9 milioane de lei în primul semestru, de peste două ori mai mari decât rulajele consemnate în aceeaşi perioadă a anului anterior, în timp ce profitul net a scăzut cu peste 26%, la 1,4 milioane de lei.

Acţiunile IAR Braşov s-au tran­zacţionat cel mai recent pe 7 octombrie la preţul de 1,8 lei/unitate. La această cotaţie, compania are o capi­talizare bursieră de aproape 34 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO