Burse - Fonduri mutuale

Un administrator de la Teraplast şi-a dat demisia

Gheorghe Grosan. Foto: Silviu Matei

Gheorghe Grosan. Foto: Silviu Matei

Autor: Andrei Cîrchelan

05.09.2014, 00:00 274

Gheorghe Grosan, unul dintre administratorii producătorului de sisteme pentru instalaţii şi construcţii Teraplast (simbol bursier TRP), a demisionat din funcţie începând cu data de 1 octombrie şi va fi înlocuit provizoriu de Eniko-Edit Orban, potrivit unui anunţ publicat de companie la Bursa de Valori Bucureşti. Din consiliul de administraţie al societăţii, condus de directorul general Traian Simion, fac parte în prezent şapte persoane, cu mandate de un an.

Acestea sunt: Dorel Goia, care este cel mai mare acţionar, cu o deţinere de 46,8%, Alexandru Stanean, Gheorghe Grosan, Emanoil Ioan Viciu, Emmanuel Gerard Marc Titrent şi Magda Eugenia Palfi. Acţionarii vor fi convocaţi pentru numirea unui nou administrator permanent. În primul semestru al anului curent, Teraplast a marcat un profit de 1,5 milioane de lei (aproximativ 340.000 de euro), rezultat de trei ori mai mare decât cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului anterior.

Veniturile, în perioada analizată, s-au redus cu 5%, la 108 mil. lei (24,5 mil. euro), în timp ce cheltuielile au scăzut cu 6,3%, la 105,9 mil. lei (24 mil. euro). Acţiunile companiei au crescut cu aproape 50% de la începutul anului şi se tranzacţionau joi la un preţ de 0,254 lei/titlu, în creştere cu 6,95% faţă de preţul de la închiderea şedinţei anterioare de tranzacţionare. La această cotaţie, compania are o capitalizare de 68,6 milioane de lei (15,6 milioane de euro).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO