Burse - Fonduri mutuale

Un acţionar al Cemacon convoacă Adunarea Generală a Acţionarilor pentru a revoca toţi membrii consiliului de administraţie al companiei

Un acţionar al Cemacon convoacă Adunarea Generală a...

Autor: Liviu Popescu

23.08.2016, 12:54 905

Kanata Invest Corporation, acţionar cu o participaţie de 6% la producătorul de cărămizi Cemacon (CEON), convoacă Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor pentru a revoca toţi membrii Consiliului de Administraţie al Cemacon. De asemenea, Kanata Invest Corporation vrea să aleagă noi membri ai CA prin metoda votului cumulativ.

Cemacon Cluj-Napoca are 34 mil. lei capitalizare şi este listată pe segmentul principal la BVB. Compania este deţinută în proporţie de 27,8% de Business Capital For Romania şi o deţinere asemănătoare are şi KJK Cărămida Bucureşti.

La cea mai recentă şedinţă de tranzacţionare cu acţiuni CEON, de pe 22 august, preţul unui titlu era de 0,298 lei, în scădere cu 12% de la începutul anului.

Cemacon a fost înfiinţată în 1969, la Zalău, iar în 2011 fabrica veche a fost închisă, la un an după ce compania a inaugurat o unitate mai modernă la Recea, judeţul Sălaj, producătorul de cărămizi încercând chiar să vândă platforma din Zalău în 2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO