Burse - Fonduri mutuale

Ultima petrecere a investitorilor: statul vrea 90% din profituri şi 35% din conturile companiilor, dar admite perspective de profitabilitate scăzută

Ultima petrecere a investitorilor: statul vrea 90% din...

Autor: Liviu Popescu

04.02.2019, 00:06 1391

♦ Proiectul de buget 2019 presupune reducerea încasărilor din dividende de la companiile de stat de la 7,12 mld. lei la 6,83 mld. lei anul acesta ♦ Companiile de stat, solicitate de asemenea să distribuie 35% din sumele repartizate, adică 1,5 mld. lei.

Planificarea bugetară pentru 2019 ia în considerare faptul că statul român va aplica şi în 2019 măsuri de repartizare a minimum 90% din profitul realizat de companiile din subordine, ceea ce înseamnă că şi emitenţii de stat de la bursă vor repartiza pentru al treilea an consecutiv aproape integral profiturile realizate.

Primele dividende ar putea veni chiar în vara acestui an sub formă de repartizări suplimentare în contextul în care companiile la care statul este acţionar majoritar sunt solicitate să distribuie în termen de 60 de zile de la data aprobării situaţiilor financiare pentru anul trecut, 35% din sumele repartizate dacă nu sunt angajate, prin contracte de achiziţie şi dacă există disponibilităţi băneşti, potrivit draftului de buget. Solicitarea vine prin Ordonanţa 114, iar statul estimează 1,5 miliarde de lei din această prevedere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO