Burse - Fonduri mutuale

Uipath, raliu de aproape 10% luni după-amiază pe Wall Street şi la un maxim istoric. Mai multe bănci de investiţii, precum Bank of America, Morgan Stanley, J.P Morgan au început rapoarte de analiză. Bank of America recomandă “buy” şi estimează un preţ ţintă de 85 de dolari, faţă de cel de 86 dolari în prezent. Daniel Dines, la 9,5 mld. dolari avere

Cu aproape 10% se apreciază acţiunile UiPath (PATH) pe Wall Street la ora redactării acestei ştiri (20:50 – ora României şi 13:50 la New York), la un preţ de circa 86 de dolari pe unitate, după ce mai multe bănci de investiţii au început să publice rapoartele de iniţiere şi recomandările pentru prima companie românească ajunsă pe cea mai mare bursă la nivel mondial.

Spre comparaţie indicele Dow Jones înregistrează o creştere de 0,65% în timp ce Nasdaq urcă cu 1,6%. La preţul înregistrat luni-după amiază de UiPath, capitalizarea companiei este de 45 mld. dolari, ceea ce înseamnă că averea la bursă a lui Daniel Dines, CEO şi cofondator, este de circa 9,5 mld. dolari.

Evoluţia de astăzi a UiPath este susţinută de faptul că mai multe bănci de investiţii au început rapoartele de iniţiere, respectiv analiza şi acordarea unui preţ ţintă şi calificativ. Astfel Bank of America are un rating de “cumpărare” şi un preţ ţintă de 85 de dolari pe acţiune, J.P Morgan are “neutral” şi vede un preţ de 68 de dolari, Royal Bank of Canada – “sector perform” şi 74 de dolari, Wolfe Research – “peer perform” şi 70 de dolari, Mizuho – “cumpărare” şi 77 de dolari.

De altfel tot astăzi a fost atins şi maximul de la listarea din 21 aprilie 2021, respectiv un preţ de 88,6 dolari pe acţiune.

 ​

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.