Burse - Fonduri mutuale

Uber vrea 10 miliarde de dolari şi ar putea marca cea mai mare listare bursieră din 2019

Uber vrea 10 miliarde de dolari şi ar putea marca cea...

Autor: Alex Ciutacu

10.04.2019, 08:32 545

Investitorii ar putea pune mână pe sutele de pagini de informaţii legate de listarea la bursă a companiei Uber Technologies încă de joi, încât gigantul de ride-hailing se pregăteşte de IPO (n.r: Initial Public Offering), potrivit Bloomberg.

Gigantul va începe luna aceasta discuţiile cu investitorii şi s-ar putea lista chiar din luna mai, potrivit surselor citate de publicaţia americană. Aceleaşi surse spun că Uber caută să strângă 10 miliarde de dolari prin această listare.

Astfel, listarea Uber Technologies ar putea deveni cea mai mare listare de pe bursa americană din 2019 şi una din cele mai mari 10 listări din istorie.

Platforma online de tranzacţionare de obliga­ţiuni Tradeweb a marcat săptămâna trecută a treia cea mai mare listare de la începutul anului din SUA, după ce a strâns aproximativ 1,1 miliarde dolari în urma ofertei publice iniţiale (IPO), potrivit Business Insider.

Din cele trei companii mari care s-au listat de la începutul anului 2019, Tradeweb şi compania de ride-sharing Lyft au strâns peste 1 miliard de dolari, în timp ce legendarul nume din industria blugilor, Levi Strauss, a strâns peste 600 de milioane de dolari prin vânzarea de acţiuni.

Anul 2019 pare a fi unul al aşa-numiţilor unicorni (start-up-uri de tehnologie care depăşesc o evaluare de 1 miliard de dolari - n. red.). Listarea platformei de social media Pinterest a debutat săptămâna aceasta, iar compania caută o evaluare de circa 11,3 miliarde dolari – mult sub evaluarea anterioară a companiei, de 12,3 miliarde de doari. Decizia Pinterest de a-şi reduce ţinta ar putea fi influenţată de percepţia investitorilor faţă de acest val de unicorni, cât şi de situaţia Lyft, care s-a listat la o valoare de 87,2 dolari, faţă de 72 dolari – preţul de listare, dar care acum se tranzacţionează pe minus.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO