Burse - Fonduri mutuale

Uber urcă joi la New York cu 38,3% în cea mai bună şedinţă de la listare încoace după ce şi-a anunţat investitorii că are rezerve de cash pentru situaţii de urgenţă de cel puţin 4 mld. dolari

Uber urcă joi la New York cu 38,3% în cea mai bună...

Autor: Tibi Oprea

23.03.2020, 10:58 121

♦ Cu toate acestea, acţiunile înregistrează o scădere de 31% de la începutul anului ♦ De la listare încoace, compania şi-a înjumătăţit capitalizarea.

După ce miercuri au avut cea mai proastă şedinţă din an, respectiv după o scădere de 21,6%, acţiunile Uber (simbol bursier - UBER) au revenit joi şi s-au apreciat la New York cu 38,3% în cea mai bună şedinţă de la listare încoace şi pe al doilea cel mai mare volum tranzacţionat de la începutul anului, după ce compania a anunţat că are rezerve de cash pentru situaţii excepţionale, cum este cea creată de pandemia de coronavirus, de cel puţin 4 mld. dolari, scrie Bloomberg. 

Într-o discuţie telefonică cu un analist, reprezentanţii Uber au declarat că se aşteaptă să aibă 6 miliarde de dolari cash pe mână şi o linie de credit tip revolving (limită de credit pe card de debit – n. red.) de maximum 2 mld. dolari până la finalul anului.

În cel mai rău caz, compania ar avea la dispoziţie 4 mld. dolari şi datoria de tip revolving, potrivit directorului executiv Dara Khosrowshahi. Într-un interviu pentru Bloomberg, Khosrowshahi a spus că Uber a fost bine poziţionată pentru a trece cu bine de criza COVID-19, iar proiecţiile companiei legate de cash sunt menite să reasigure investitorii că afacerea poate rezista la şocul economic cauzat de măsurile de distanţare socială care au determinat compania de ride sharing să-şi suspende activitatea în zonele puternic afectate de pandemie.

Cu toate acestea, acţiunile UBER au scăzut mai rapid decât restul pieţei, în contextul în care valoarea bursieră era joi de 35,3 mld. dolari, în timp ce acum aproximativ un an, în urma ofertei publice iniţiale de la listare, capitalizarea companiei era de peste două ori mai mare, de 75,5 mld. dolari.

Chiar şi cu aprecierea de joi, acţiunile UBER se tranzacţionează la Nasdaq, bursa americană a companiilor din tehnologie, în scădere cu 31,1% de la începutul anului.

Vineri, în predeschiderea şedinţei, acţiunile emitentului se apreciau cu circa 10%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO