Burse - Fonduri mutuale

UAMT Oradea reînnoieşte o linie de credit de 25 mil. lei la BRD

UAMT Oradea reînnoieşte o linie de credit de 25 mil....

Autor: Roxana Pricop

23.09.2015, 00:03 243
Conducerea UAMT Oradea (UAMT), uzină care produce piese şi subansambluri pentru fabrica Dacia de la Mioveni, a convocat acţionarii în Adunare Generală pe 27 octombrie pentru a aproba reîn­noi­rea liniei de credit mul­tivalută în sumă de 25 mi­lioane de lei de la BRD şi transfor­ma­rea acesteia în linie multiprodus.

Din această sumă, pragul de finanţare în euro este de 2 mil. euro.

Tot pe 27 octom­brie, acţionarii com­pa­niei trebuie să sta­bilească şi să aprobe struc­tura re­mune­ra­ţiei membrilor con­si­liului de administraţie pentru urmă­torii patru ani.

UAMT are o capitalizare de 34 milioane de lei şi este controlată de Asociaţia Salariaţilor, care deţine 35,6% din capital. Preşedintele consiliul de administraţie Ioan Stanciu controlează 31,51% din titluri, potrivit celor mai recente date disponibile.

Profitul UAMT s-a înjumătăţit în primul semestru al anului până la

2,8 mil. lei, după ce veniturile au scăzut cu 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Cheltuielile operaţionale s-au redus la rândul lor cu 6%, însă fără a com­pensa integral scă­de­rea veniturilor, astfel că uzina a încheiat se­mestrul cu un profit operaţional mai mic cu 46%.

Compania, de­pen­dentă de co­men­zile de la Mioveni, şi-a bugetat pentru acest an afaceri de 127 milioane de lei, mai mari cu 8%, şi un profit net de 6 mi­lioane de lei, mai mare cu 24% faţă de anul trecut.

Pe lângă creşterea cifrei de afaceri şi a profitului, UMAT şi-a stabilit ca obiective pe termen scurt reducerea cu cel puţin 10% a cheltuielilor indirecte şi diversificarea portofoliului de clienţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO