Burse - Fonduri mutuale

Twitter a raportat primul său profit trimestrial, iar acţiunile au explodat

Twitter a raportat primul său profit trimestrial, iar...

Autor: Alexandra Cepăreanu

09.02.2018, 15:14 318

Acţiunile Twitter au crescut cu până la 26% în tranzacţionarea de joi dimineaţă, avans păstrat până spre finalul sesiunii de tranzcţionare, după ce compania de social-media a raportat primul său profit trimestrial, potrivit Markets Insider. În prezent, în şedinţa de pretranzacţionare de pe bursa americană, Twitter avea o creştere de 12%. 

Twitter a raportat venituri de 731,6 milioane de dolari, cu 6,6% peste cele 686,4 milioane de dolari pe care le estimasesră analiştii de pe Wall Street.

În timp ce veniturile trimestriale ale companiei au crescut doar cu 2% faţă de anul trecut, Twitter a reuşit să reducă costurile cu 28%, atingând obiectivul stabilit de CEO-ului companiei, Jack Dorsey, în februarie de a raporta primul trimestru profitabil.

„Ne-am întors la creşterea veniturilor, ne-am atins obiectivul de profitabilitate GAAP şi am ajuns la cinci trimestre consecutive de creştere al numărului de utilizatori activi zilnic”, a declarat Jack Dorsey.

Compania s-a străduit să crească preţul acţiunilor încă din 2015, afirmând  că motivele pentru care nu au avut rezultate se datorează faptului că nu ar fi luat măsuri adecvate pentru combaterea hărţuirii pe platforma de social-media şi că numărul de utilizatori activi a stagnat pentru o perioadă.

În 2017, aceste probleme au luat sfârşit, când Twitter a înregsitart o creştere de 12% în rândul utilizatorilor activi zilnic, comparativ cu anul precedent şi au înregistrat un număr de 300 de milioane de persoane active lunar, la fel ca în trimestrul precedent.

Profitul Twitter a fost de 19 cenţi per acţiune, depăşind estimările iniţiale de 14 cenţi per acţiune şi luând prin surprindere şi cei mai optimişti analişti de pe Wall Street. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO