Burse - Fonduri mutuale

Turbomecanica îşi înjumătăţeşte profitul net la 8,7 mil. lei în primele nouă luni din 2020 în timp ce vânzările scad cu 5% la 74 mil. lei. Acţiunile, în scădere cu 5% vineri dimineaţă

Turbomecanica îşi înjumătăţeşte profitul net la...

Autor: Liviu Popescu

30.10.2020, 10:36 299

Turbomecanica (TBM), singurul producător de motoare cu turbină de gaze şi ansambluri mecanice pentru aeronave, a raportat un profit net de 8,7 mil. lei în primele nouă luni din 2020, în scădere cu 51% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce afacerile s-au diminuat cu 5% la 74 mil. lei. Reacţia investitorilor este negativă în contextul în care acţiunile TBM scad cu 5% vineri dimineaţă, la două ore de la raportarea companiei.

“Cifra de afaceri s-a diminuat cu 5,2 % faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi cu 1% faţă de prognoza din Bugetul de Venituri şi Cheltuieli pentru TRIM I – TRIM III. Totuşi societatea are toate premisele că până la sfârşitul anului 2020, va realiza Cifra de Afaceri prognozata de 115,9 mil. lei”, se arată în raportul trimestrial publicat vineri la bursă.

Compania menţionează că pe parte de cheltuieli, cele cu materii prime şi materiale au crescut faţă de anul trecut cu 5,78%, societatea “luând măsuri în ceea ce priveşte procesul de aprovizionare prin achiziţia de materii prime şi materiale necesare şi pentru produsele care se vor finaliza până la sfârşitul anului 2020. În contextul COVID 19, s-au achiziţionat materiale privind securitatea angajaţilor, prin achiziţia de mănuşi, măşti, dezinfectanţi, termoscanere, în valoarea de 236.000 ron”.

Turbomecanica are 97 mil. lei capitalizare la preţurile de închidere din 29 octombrie 2020. De la începutul anului acţiunile au minus 31%.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO