Burse - Fonduri mutuale

Tudor Ciurezu, preşedinte executiv la SIF Oltenia, a fost numit administrator provizoriu la Şantierul Naval Orşova

Tudor Ciurezu, preşedinte executiv la SIF Oltenia, a...

Autor: Roxana Rosu

11.01.2019, 11:28 301

Tudor Ciurezu, preşedinte executiv la SIF Oltenia, a fost numit administrator provizoriu la Şantierul Naval Orşova, companie la care societatea de investiţii financiare deţine un pachet de 28% din acţiuni.

Noul administrator are un mandat provizoriu, până la următoarea adunare generală a acţionarilor. Numirea lui vine după renunţarea la mandat a ing. Dan Voiculescu.

Şantierul Naval Orşova are o capitalizare de 27 milioane lei, principalul acţionar fiind SIF Transilvania, cu 49,9% din capital,  în timp ce SIF Muntenia deţine 13%.

Producătorul de nave fluviale controlat de trei societăţi de investiţii financiare (SIF-uri) a raportat la nouă luni profit de 1,2 mil. lei, în creştere cu 17% faţă de perioada similară din 2017, în timp ce veniturile operaţionale ale companiei au fost de 33 mil. lei, minus 8,5% faţă de raportarea din ianuarie-septembrie 2017. Compania estimează un avans semnificativ al veniturilor şi profitabilităţii până la finalul anului pe fondul creşterii livrărilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO