Burse - Fonduri mutuale

Tribunalul de la Paris a solicitat Ministerului Mediului din România să ramburseze austriecilor de la Petrom 288 mil. lei, costuri cu privire la lucrări de dezafectare de sonde şi de refacere a mediului

Tribunalul de la Paris a solicitat Ministerului Mediului...

Autor: Liviu Popescu

29.07.2020, 09:28 2420

OMV Petrom (SNP), cea mai mare companie listată la Bucureşti, arată că în data de 9 iulie 2020, Tribunalul Arbitral a emis decizia finală în arbitrajul iniţiat de OMV la Camera Internaţională de Comerţ de la Paris împotriva Ministerului Mediului din România, cu privire la anumite notificări de pretenţii neplătite de către Ministerul Mediului pentru costurile suportate de OMV Petrom cu privire la lucrări de dezafectare de sonde şi de refacere a mediului.

“Tribunalul arbitral a solicitat Ministerului Mediului să ramburseze OMV Petrom S.A. suma de 287,62 mil lei (aproape întreaga suma solicitată iniţtial) şi dobânda aferentă. Impactul deciziei este reflectat în rezultatele pentru T2/20 şi se referă în principal la recunoaşterea unui venit din dobânzi în rezultatul financiar net”, se arată în raportul trimestrial al Petrom publicat astăzi la bursă.

Compania menţionează că rezultatul financiar net s-a îmbunătăţit la 87 mil lei în T2/20 de la 29 mil lei în T2/19, în principal că urmare a recunoaşterii unui venit din dobânzi rezultat în urma finalizării procedurilor arbitrale iniţiate de OMV Aktiengesellschaft la Camera Internaţională de Comerţ de la Paris împotrivă Ministerului Mediului din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO