Burse - Fonduri mutuale

Trei acţionari ai Transport Trade Services renunţă la mandatele de membru al Consiliului de Administraţie: Alexandru Mircea Mihăilescu, care deţine 25%, Ion Stanciu, care deţine 7%, şi Sevastian Ştefan. Acţionarii sunt chemaţi să aleagă un nou board

Alexandru Mircea Mihăilescu, principalul acţionar al Transport Trade Services (TTS), cel mai mare transportator de mărfuri pe Dunăre, firmă la care deţine 25,2% din acţiuni, Ion Stanciu, care deţine 7%, şi Sevastian Ştefan au anunţat că renunţă la mandatele de membru al Consiliului de Administraţie al TTS, începând cu 26 august.

TTS a convocat pentru această dată o Adunare Generală a Acţionarilor, care va aproba retragerea celor trei membri ai CA şi alegerea a cinci membri noi, dintre care doi membri independenţi, pentru o perioadă de 4 ani.

Cu această ocazie acţionarii vor aproba şi remuneraţiile fixe ale membrilor Consiliului de Administraţie pentru perioada mandatului acestora şi limitele maxime pentru remuneraţiile fixe şi variabile ale Directorilor Executivi, precum şi a alte avantaje acordate membrilor Consiliului de Administraţie, potrivit convocatorului publicat la BVB.

Alexandru Mircea Mihăilescu a  vândut 7,5 milioane de acţiuni TTS în cadrul ofertei publice derulată în mai şi iunie şi a încasat circa 145 mil. lei în contextul în care a vândut jumătate din deţinerea pe care o avea la compania de transport.  În total, toţi cei 14 acţionari ai TTS au vândut 50% din acţiunile pe care le deţineau, pentru 288 mil. lei.

Alexandru Mircea Mihăilescu, 74 de ani, născut în comuna Chiroiu (judeţul Ialomiţa), a fost preşedinte al Consiliului de Administraţie TTS din decembrie 2007. Anterior, antreprenorul a fost administrator executiv al TTS în perioada 1998-2011.

În ultimii cinci ani, el a deţinut funcţii de conducere în CNFR Navrom şi a fost director al Administraţiei Zonei Libere Sulina, potrivit prospectului de listare a TTS.

 Transport Trade Services are o capitalizare de 600 milioane lei, acţiunile companiei apreciindu-se în ultima lună cu 1,5%, după tranzacţii de 17 milioane lei.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.