Burse - Fonduri mutuale

Tranzacţiile de pe bursa de la Bucureşti vor fi oprite trei minute pentru a marca doliul naţional

Tranzacţiile de pe bursa de la Bucureşti vor fi oprite...

Autor: Stefan Musgociu

26.06.2013, 11:45 201

"Şedinţa de tranzacţionare va fi suspendată la ora 12:00 pm, pentru a marca ziua de doliu naţional în memoria victimelor gravului accident rutier din Muntenegru. Şedinţa de tranzacţionare se va relua la ora 12:03 pm", se arată într-un anunţ publicat pe site-ul Bursei.

Un autocar cu turişti români s-a răsturnat duminică într-o prăpastie din Muntenegru, în urma accidentului pierzându-şi viaţa 18 persoane, iar alte 29 fiind rănite.

Guvernul a decis ca miercuri să fie zi de doliu naţional pentru victimele accidentului.

Drapelul este arborat în bernă la instituţiile şi autorităţile publice centrale şi locale, precum şi la sediile partidelor, sindicatelor, patronatelor, instituţiilor de învăţământ şi cultură, misiunilor diplomatice, punctele de trecere a frontierei, aeroporturi, porturi, gări şi autogări, pe pavilionul navelor.

Aceeaşi obligaţie revine şi persoanelor fizice dacă arborează drapelul României la domiciliu sau la reşedinţă.

Totodată, posturile naţionale de radio şi televiziune, precum şi instituţiile de cultură sunt obligate să îşi adapteze programul în mod corespunzător.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO