Burse - Fonduri mutuale

Tranzacţiile cu acţiuni FP sunt pe primul loc în topul brokerilor

Tranzacţiile cu acţiuni FP sunt pe primul loc în topul brokerilor

Autor: Andrei Chirileasa

01.05.2011, 23:56 922

KBC Securities a urcat pentru a patra lună consecutiv pe primulloc în topul brokerilor, în funcţie de tranzacţiile cu acţiuniintermediate pe Bursă, cu un rulaj de 220 mil. lei (53 mil. euro),reprezentând 15% din rulajul pieţei din aceeaşi perioadă.

UniCredit CA IB Securities se men­ţine pe poziţia a doua cutranzacţii de 143 mil. lei şi o cotă de aproape 10%.

Cei doi intermediari au fost cei mai activi pe piaţă de lalistarea Fondului Proprietatea (FP), pe 25 ianuarie, realizând celemai mari tranzacţii cu titlurile FP, în con­diţiile în carecumpă­rătorii au fost preponderent fonduri străine deinvestiţii.

În aprilie, tranzacţiile cu titluri FP s-au ridicat la 260 mil.lei, reprezentând 40% din totalul tranzacţiilor de pe Bursă.Carpatica Invest, firma de brokeraj a Băncii Carpatica, a urcat pelocul al treilea în aprilie, cu un rulaj de 140,6 mil. lei.Carpatica a intermediat tranzacţiile de 51 mil. lei prin care AstraAsigurări, controlată de familia Adamescu, şi firma MountbayLimited din Cipru au preluat pachetul de 49% din acţiunileIntercontinental deţinut anterior de RHIC Holding (Luxemburg).

Topul brokerilor este completat de RaiffeisenCapital&Investment şi firma cehă Wood&Company. Dintrefirmele de brokeraj independente, doar Broker Cluj şi IFB Finwestau intrat luna trecută în topul primilor 10 brokeri după rulaj.

În luna mai, BET, principalul indice al Bursei de la Bucureşti,a scăzut cu 0,31%, iar BET-Fi a înregistrat o depreciere de3,86%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO