Burse - Fonduri mutuale

Tranzacţie surpriză la bursă. SIF Moldova şi-a vândut toate acţiunile deţinute la Biofarm către SIF Banat-Crişana

Tranzacţie surpriză la bursă. SIF Moldova şi-a...

Autor: Georgiana Mihalache

24.05.2019, 16:16 784

SIF Moldova, care deţinea 11,7% din producătorul de medicamente Biofarm Bucureşti (BIO), a vândut acţiunile către SIF Banat-Crişana la un preţ de 0,33 lei pe acţiune, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul bursei de valori Bucureşti.

În urma tranzacţiei, SIF Banat şi-a majorat pachetul de acţiuni în cadrul Biofarm şi deţine în prezent 36,7%.

În acţionariatul Biofarm mai sunt SIF Muntenia, cu 50,9% din acţiuni, iar restul sunt împărţite de ceilalţi investitori de pe piaţa de capital de la Bucureşti.

Producătorul de medicamente Biofarm Bucureşti (BIO) a înregistrat în primul trimestru din 2019 venituri de 48,6 milioane de lei, în creştere cu 12% faţă de perioada similară a anului anterior, în timp ce profitul s-a majorat cu 46%, până la valoarea de 16,2 mil. lei.

Compania cu 335 milioane de lei capitalizare este unul dintre primii producători români de medicamente şi suplimente alimentare, care deţine şi o fabrică pe piaţa locală.

Preşedintele consiliului de administraţie al Biofarm este Andrei Hrebenciuc, fiul celebrului politician Viorel Hrebenciug.

SIF Banat-Crişana este condusă de Bogdan Drăgoi, fost consilier prezidenţial al preşedintelui Traian Băsescu pe probleme economice şi fost ministru de Finanţe în guvernul Ungureanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO