Burse - Fonduri mutuale

Tranzacţie surpriză: Electrica, companie controlată de stat, cumpără cu 35 de mil. de euro un grup care operează centrale electrice fotovoltaice

Tranzacţie surpriză: Electrica, companie controlată de...

Autor: Robert Manea

15.10.2021, 19:51 49783

Electrica, companie controlată de stat a anunţat, vineri seara, pe Bursă că va achiziţiona cinci companii care operează fiecare câte o centrală electrică fotovoltaică, având împreună o capacitate instalată totală de 30,05 MW.

Preţul total al tranzacţiei este de 35 milioane de euro, finanţarea urmând să vină dintr-un credit de până la 750 mil. lei care va fi contractat de la un consorţiu de bănci format din Erste Bank şi Raiffeisen Bank sau din fondurile proprii ale grupului Electrica.

„Avizarea de catre Consiliul de Administratie al Societatii, din data de 15 octombrie 2021, a termenilor si conditiilor achizitionarii de catre Electrica, in calitate de Cumparator, a participatiilor MT Project B.V. („MTP”) si HiTech Solar Investment GmbH („HSI”), in calitate de Vanzatori, in cinci societati care detin si opereaza centrale electrice fotovoltaice, participatii care, impreuna, reprezinta 100% din capitalul social al fiecarei societati in parte. Electrica informeaza actionarii si investitorii asupra avizarii de catre Consiliul de Administratie al Societatii, in data de 15 octombrie 2021, in vederea supunerii spre aprobare a Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor Electrica, a termenilor si conditiilor achizitionarii de catre Electrica, in calitate de Cumparator, a participatiilor MTP si HSI, in calitate de Vanzatori, participatiile reprezentand, impreuna, 100% din capitalul social al fiecarei societati, respectiv: TCV Impex S.A., ACV Solar Technology S.A., TIS Energy S.A., Delta & Zeta Energy S.A., Gama & Delta Energy S.A..„ a spus Electrica, într-un comunicat.

Termenii tranzacţiei au fost avizaţi vineri 15 octombrie de către Consiliul de Administraţie al Electrica.

Tranzacţia va fi încheiată după obţinerea aprobării Adunării Generale a Acţionarilor unde statul, prin Ministerul Energiei, deţine 48% din acţiuni, fiind cel mai mare acţionar.

Pe Bursă, Electrica a crescut vineri la 11,5 lei pe acţiune, capitalizarea companiei fiind de 3,9 miliarde de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO