Burse - Fonduri mutuale

Tranzacţie surpriză: Bittnet a cumpărat 35% din Servodata, un integrator de soluţii IT&C din Cehia, într-o tranzacţie de 1,4 mil. de euro, care va fi plătită acţionarului ceh în acţiuni Bittnet

Tranzacţie surpriză: Bittnet a cumpărat 35% din...

Autor: Robert Manea

01.03.2021, 18:36 981

Bittnet (BNET), grup de companii de IT listat pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti, a cumpărat 35% din Servodata, un integrator de soluţii IT&C din Cehia, într-o tranzacţie de 1,4 mil. de euro, care va fi plătită acţionarului ceh în acţiuni Bittnet.

„Anunţul nostru de astăzi, achiziţionarea a 35% din acţiunile Servodata Group - o companie de IT cu o istorie de 30 de ani şi care activează pe două pieţe importante – Cehia şi Slovacia, marchează o nouă etapă în dezvoltarea noastră. Împărtăşim aceeaşi viziune cu Moore Cehia în privinţa potenţialului din regiune şi intenţionăm să accelerăm creşterea Servodata” a declarat Mihai Logofătu, cofondator Bittnet Group.

Astfel, Bittnet va scoate din buzunar 2 milioane de euro pentru a împrumuta Servodata, companie cehă furnizoare de soluţii IT, cu scopul de a dezvolta produse comune şi pentru a se extinde la nivel geografic în următorii trei ani.

În urma tranzacţiei, Bittnet Group va deţine 35% din Servodata, iar Moore Cehia va deţine 65% din acţiunile companiei.

Bittnet este controlată de fraţii Logofătu şi a avut cea mai spectaculoasă ascensiune de la Bursă din ultimii 6 ani, înregistrând o creştere de peste 20 de ori. Compania are o capitalizare bursieră de 163 mil. de lei, iar fraţii Logofătu deţin 25,4% din acţiuni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO