Burse - Fonduri mutuale

Tranzacţie respinsă de ASF: Tradeville nu vinde Vanguard polonezilor de la Aforti

Tranzacţie respinsă de ASF: Tradeville nu vinde...

Autor: Liviu Popescu

07.11.2019, 00:00 242

Vanguard a anunţat miercuri la bursă că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a respins tranzacţia prin care acţionarul majoritar al administratorului, respectiv societatea de brokeraj Tradeville, voia să îl vândă. Potrivit informaţiilor ZF, cel mai probabil potenţialul achizitor era Aforti. Decizia de respingere a proiectului de achiziţiei poate fi contestată în 30 de zile de la emiterea acesteia.

„Vanguard Asset Management S.A., administrator al O.P.C.V.M. tranzacţionabil Fondul Deschis de Investiţii ETF BET TRADEVILLE (simbol: TVBETETF), fond listat la Bursa de Valori Bucureşti, informează investitorii fondului că, în urma evaluării pe baza prevederilor Regulamentului nr. 3/2016,  Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a respins proiectul de achiziţie şi dobândire a calităţii de acţionar semnificativ al S.A.I. Vanguard Asset Management S.A. de către potenţialului achizitor”, se arată la bursă. 

În toamna acestui an, polonezii de la Aforti au cumpărat 10% din Vanguard de la Tradeville, iar potrivit datelor ZF, aceştia erau cei care voiau să cumpere integral societate de administrare. ZF a scris despre această tranzacţie încă din aprilie 2019, sursele din piaţă indicând o valoare de până într-un milion de euro. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO