Burse - Fonduri mutuale

Tranzacţie record cu Vrancart Adjud marţi la bursă: nu mai puţin de 16% din companie a schimbat proprietarii pentru 26 milioane lei

Tranzacţie record cu Vrancart Adjud marţi la bursă: nu...

Autor: Tibi Oprea

28.01.2020, 15:28 743

Producătorul de carton ondulat Vrancart Adjud (VNC) înregistrează marţi în jurul orei 15.30 o lichiditate de 26 de milioane de lei, fiind tranzacţionate 163 de milioane de acţiuni, ceea ce înseamnă că raportat la numărul total de acţiuni al companiei, 16% din capitalul social a schimbat proprietarii în ceea ce este cea mai mare tranzacţie înregistrată pe acest emitent din ultimii cel puţin 10 ani, arată datele ZF agregate din portalul BVB.

Până la ora redactării acestei ştiri, nici cumpărătorii şi nici vânzătorii nu au fost raportaţi, dar având în vedere că SIF Banat-Crişana are 75%, iar potrivit celor mai recente date agregate de ZF două fonduri de pensii, respectiv NN şi AZT Viitorul Tău, controlează 12,4%, aceşti investitori sunt cel mai probabil printre cei care au tranzacţionat astăzi.

Este posibil ca tranzacţiile să fi fost făcute prin Wood & Company, broker care de obicei lucrează cu investitori de calibru.

Tranzacţia a fost încheiată la un preţ în creştere cu 3,25% faţă de şedinţa precedent.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO