Burse - Fonduri mutuale

​Tranzacţie record cu MedLife vineri la Bursă: 2% din companie schimbă proprietarii pentru 16,6 milioane de lei

​Tranzacţie record cu MedLife vineri la Bursă: 2% din...

Autor: Liviu Popescu, Tibi Oprea

06.03.2020, 13:12 1071

Vineri la ora 12.17, în sistemul de tranzacţionare al Bursei de la Bucureşti au fost înregistrate două tranzacţii cu acţiuni ale MedLife (simbol bursier – M) în valoare totală de 16,6 milioane de lei, fiind tranzacţionate 450.000 de acţiuni, echivalentul a 2% din liderul sistemului privat de sănătate din România, arată calculele realizate de ZF pe baza datelor de la BVB.

Aceasta este cea mai mare tranzacţie înregistrată vreodată cu acţiuni ale MedLife, arată datele analizate de Ziarul Financiar.

De la începutul anului, acţiunile MedLife se tranzacţionează în creştere cu 5,6%, pe fondul unui rulaj de 16,5 milioane lei, emitentul ajungând la 795 milioane lei capitalizare. Vineri, acţiunile se apreciau la ora redactării acestei ştiri cu până la 3%.

Compania este deţinută în proporţie de 17,6% de Mihail Marcu, fondator, CEO şi preşedintele CA al MedLife, în timp ce Mihaela Gabriela Cristescu are o participaţie de 14%, iar Nicolae Marcu are un pachet de 12,15% din numărul de acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO