Burse - Fonduri mutuale

Tranzacţie neaşteptată. Jeff Bezos, CEO-ul Amazon şi cel mai bogat om din lume, a vândut pe maxime acţiuni la companie de 3 mld. dolari în săptămâna alegerilor din SUA. Fondatorul gigantului american a vândut acţiuni de peste 9 mld. dolari în 2020

Jeff Bezos, fondator şi CEO al Amazon, companie de 1.630 mld. dolari

Jeff Bezos, fondator şi CEO al Amazon, companie de 1.630 mld. dolari

Autor: Tibi Oprea

06.11.2020, 00:05 4842

Jeff Bezos, fondator şi CEO al Amazon (simbol bursier AMZN), cel mai mare retailer din lume, a vândut un pachet de 998.800 de acţiuni la companie în valoare de 3 miliarde de dolari în săptămâna alegerilor din SUA, scrie Market Watch.

Pachetul vândut în şedinţele de luni şi marţi reprezintă 1,8% din participaţia lui Bezos la gigantul din tehnologie, iar tranzacţia, parte dintr-un plan mai mare, a fost prestabilită şi se supune regulilor de inside trading, potrivit SEC, autoritatea de supraveghere financiară din SUA.

Bezos a vândut acţiunile la un interval de preţ cuprins între 2.951 de dolari şi 3.079 de dolari pe unitate, chiar într-un moment în care acestea se tranzacţionează aproape de un maxim istoric al tuturor timpurilor.

Valoarea participaţiei sale la Amazon, de 10,7% din numărul de acţiuni, a ajuns astfel la 173 de miliarde de dolari.

Aceasta este a treia oară în 2020 când Bezos vinde un pachet substanţial de acţiuni la companie. În februarie, el a vândut acţiuni AMZN de circa 3,5 miliarde de dolari, iar în august multimiliardarul a avut vânzări de circa 3 miliarde de dolari, astfel că valoarea tuturor vânzărilor din acest an s-a ridicat la peste 9 miliarde de dolari.

Bezos a afirmat anterior că va vinde aproximativ 1 miliard de acţiuni Amazon în fiecare an pentru a-i investi în compania spaţială Blue Origin, visul său de a cuceri spaţiul cosmic.

În februarie, CEO-ul Amazon a anunţat că va dona 10 miliarde de dolari într-un fond care luptă împotriva schimbărilor climatice, care va oferi granturi organizaţiilor nonprofit, cercetătorilor şi activiştilor.

De la începutul anului, acţiunile Amazon se tranzacţionează în creştere cu 75,4%, compania ajungând la 1,6 trilioane de dolari capitalizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO