Burse - Fonduri mutuale

Tranzacţie fulger de 29,8 mil. lei la TeraPlast Bistriţa: 7,9% din companie a mers în mâinile a 20 de acţionari. Maghiarii de la Marley Magyarország, posibili vânzători

Tranzacţie fulger de 29,8 mil. lei la TeraPlast...

Autor: Tibi Oprea , Liviu Popescu

26.05.2020, 18:57 1178

Un pachet de 7,9% din procesatorul de PVC TeraPlast Bistriţa (simbol bursier - TRP) a schimbat proprietarii în şedinţa de marţi într-o tranzacţie de 29,7 milioane de lei, iar potrivit informaţiilor publicate la Bursă şi agregate de ZF este vorba de un plasament privat încheiat între marii investitori.

Pachetul de 106 milioane de acţiuni a fost schimbat în 20 de tranzacţii la un preţ de 0,28 lei pe acţiune, cu 9,09% mai mic faţă de cel din piaţă.

Până la ora redactării acestei ştiri, nici cumpărătorii şi nici vânzătorii nu au fost publicaţi la Bursă, iar având în vedere mărimea pachetului, respectiv de peste 5% din pragul legal de raportare, aceştia ar trebui să notifice Bursa în perioada următoare.

Potrivit raportului pe 2019 al TeraPlast, ungurii de la Marley Magyarország au un număr de acţiuni identic cu cel tranzacţionat astăzi, ceea ce înseamnă că cel mai probabil ei sunt vânzători. Însă acest lucru va fi ştiut cu siguranţă după publicarea detaliată a tranzacţiei bursei.

Cel mai mare acţionar al TeraPlast Bistriţa este Dorel Goia, cu o deţinere de 46,8%, iar printre acţionari se mai găsesc finlandezii de la KJK Balkan Holding (10%), dar informaţiile agregate de ZF arată că şi fondurile de pensii au 11% din TeraPlast.

Tranzacţia vine la doar o zi după ce CFO-ul Grupului TeraPlast, Ioana Birta, a spus în exclusivitate în emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi că societatea are toate motivele să creadă că va închide anul pe plus faţă de 2019, în pofida coronacrizei. De altfel, marţi, TeraPlast Bistriţa a venit cu un comunicat la Bursă potrivit căruia primul semestru al anului se va situa peste aceeaşi perioadă a anului trecut în privinţa rezulatelor financiare.

De la începutul anului, acţiunile TRP înregistrează o creştere de 9,2%, pe fondul unui rulaj de 42,8 milioane de lei, emitentul ajungând la 413,4 milioane lei capitalizare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO