Burse - Fonduri mutuale

Tranzacţie confirmată: O companie de investiţii controlată de Daniel Dines, antreprenorul care conduce UiPath, a achiziţionat 5% din acţiunile dezvoltatorului imobiliar One United Properties, care vrea să vină la Bursă

Tranzacţie confirmată: O companie de investiţii...

Autor: Tibi Oprea

01.06.2021, 15:25 8173

Dezvoltatorul One United Properties, unul dintre principalii jucători din industria de real estate din România, a anunţat că o companie de investiţii controlată de Daniel Dines, IT-istul care conduce cea mai valoroasă companie care a plecat din România – UiPath, a achiziţionat 5% din acţiunile companiei fondate de Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu. 

„România a demonstrat de-a lungul anilor că este un excelent hub de talente în diverse sectoare, iar potenţialul industriei imobiliare nu face excepţie. Credem în dezvoltarea acestuia în Romania, suntem un partener pe termen lung şi vrem să continuăm să investim în proiectele de dezvoltare ale companiei One United Properties”, a declarat Daniel Dines.

One United Properties este unul dintre principalii dezvoltatori imobiliari de proiecte rezidenţiale, de birouri şi mixte de ultimă generaţie din Bucureşti. Planurile de investiţii ale companiei vizează atragerea de capital pentru dezvoltarea proiectelor imobiliare rezidenţiale şi mixte sustenabile cu focus mai ridicat pe cele adresate segmentului de venituri medii şi medii superioare, atât în Bucureşti, cât şi în alte oraşe principale din România sau din regiune. 

„Suntem încântaţi să avem alături de noi un partener de calibru internaţional, care, alături de ceilalţi acţionari, va contribui la dezvoltarea companiei noastre şi la consolidarea unui brand puternic românesc”, adaugă la rândul său Victor Căpitanu, Cofondator şi Director Executiv al One United Properties.

Anterior, ZF a scris în exclusivitate că CEO-ul UiPath, companie evaluată la peste 41 de miliarde de dolari în urma listării la Bursa de la New York, este în discuţie să intre în afacerea One United Properties, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din Bucureşti, conform unor surse de pe piaţa financiară.

Potrivit informaţiilor publice, dezvoltatorul este evaluat la aproximativ 500 milioane euro. Preţul tranzacţiei încă nu a fost anunţat.

Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu, foşti bancheri, sunt cei doi fondatori ai One United Properties şi vor să listeze compania în această vară la Bursa de la Bucureşti.

Hotărârea şi anunţul oficial privind intenţia de listare a fost făcut acum două săptămâni, BRK Financial Group fiind desemnat să se ocupe de acest proces. Swiss Capital, cel mai mare broker de la bursă, va susţine distribuţia ofertei.

Înainte de listare, Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu, care au cote egale, discută să vândă 10% din companie în tranzacţii private. În acest moment ei deţin 75% din acţiuni, iar prin aceste tranzacţii private, plus acţiunile vândute în listarea de la Bursă, vor să ajungă la 60%.

Ce scria ZF la începutul lunii mai: 

Exclusivitate ZF. Surpriză imensă: Daniel Dines, care a ajuns cel mai bogat român după listarea UiPath la Bursa de la New York, este în discuţie să cumpere un pachet de acţiuni în One United Properties, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din Bucureşti, evaluat la peste 500 milioane euro, care vrea să vină la Bursa de la Bucureşti

Tranzacţie surpriză pe piaţa imobiliară: Daniel Dines, CEO UiPath, companie evaluată la peste 35 miliarde dolari prin listarea la Bursa de la New York, este în discuţie să intre în afacerea One United Properties, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din Bucureşti, conform unor surse de pe piaţa financiară.

În discuţie este un pachet de acţiuni de 5% din One United Properties, companie care deţine proiectele rezidenţiale, comerciale şi de clădiri de birouri marca One din Bucureşti, conform surselor citate.

Dezvoltatorul este evaluat la peste 500 milioane euro, astfel că Daniel Dines este în discuţii să investească peste 25 milioane euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO