Burse - Fonduri mutuale

Tranzacţia prin care Fondul Proprietatea a vândut 3% din Petrom pentru 561 mil. lei a fost procesată în sistemul Bursei de Valori Bucureşti

Tranzacţia prin care Fondul Proprietatea a vândut 3%...

Autor: Liviu Popescu

17.09.2020, 17:34 406

Tranzacţia prin care Fondul Proprietatea a vândut 1,7 miliarde de acţiuni Petrom într-un plasament privat accelerat (ABB), la preţul de 0,33 lei pe acţiune, a fost procesată joi în sistemul bursei de la Bucureşti la ora 16:13.

Astfel în această după-amiază operatorul pieţei de capital din România a procesat în dreptul Petrom tranzacţia încheiat pe piaţa POF la preţul de 0,33 lei pe acţiune, în scădere cu 5,44%. Tranzacţia echivalează cu 3% din capitalul social al Petrom. Prin urmare şi lichiditatea a urcat astăzi la circa 636 milioane de lei.

Cu alte cuvinte, FP a vândut în 24 de ore nu mai puţin de 3% din Petrom către investitori instituţionali, cel mai probabil fonduri de pensii Pilon II, investitori internaţionali care urmăresc pieţele de frontieră, şi alţii.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO