Burse - Fonduri mutuale

Transilvania Construcţii dă acţiuni gratuite şi vrea să investească până la 10 mil. euro

Autor: Adrian Ionut Cojocar

16.11.2011, 13:14 223

Firma Transilvania Construcţii (COTR), controlată de omul de afaceri Mircea Timofte, a convocat adunare generală în vederea majorării capitalului societăţii cu suma de 4 mi. lei prin incorporarea în capitaluri a unei părţi a rezervelor societăţii din profiturile anilor anteriori.

Dacă operaţiunea va fi aprobată capitalul social al Transilvania Construcţii se va majora de la 31,2 mil. lei la 35,2 mil. lei iar fiecare acţionar va primi o acţiune gratuită la 8 titluri deţinute anterior cu o valoare nominală de 33 lei/unitate.

"Se propune majorarea capitalului social, având în vedere necesitatea capitalizării societăţii pentru susţinerea programului de investiţii, precum şi pentru a creşte lichiditatea acţiunilor societăţii tranzacţionate la BVB şi sporirea încrederii investitorilor în ceea ce priveşte soliditatea, seriozitatea şi perspectivele de dezvoltare a societăţii în viitor", se arată în convocatul Transilvania Construcţii.

Acţionarii au aprobat marţi mandatarea conducerii pentru dezvoltarea de proiecte de investiţii cu un cost de până la 10 milioane de euro şi contractarea de credite necesare până la aceeaşi valoare. Totodată, acţionarii au decis să aprobe achiziţia unui teren de 2 hectare şi activele aferente pentru suma de 1,4 mil. euro finanţat printr-un credit de 1,2 mil. euro şi restul surse proprii.

Contactat de Ziarul Financiar Mircea Timofte a precizat că firma are mai multe oportunităţi şi proiecte în domeniul construcţiilor pe care le analizează şi încă nu s-a decis pe care-l va alege.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO