Burse - Fonduri mutuale

Transelectrica: profit de 50% pentru fostii proprietari

02.03.2007, 19:33 23

Fostii proprietari deposedati abuziv de catre regimul comunist care au subscris titlurile de despagubire primite de la stat la compania Transelectrica pentru a primi in schimb actiuni se pot lauda deja cu un castig de 50%, urmand sa primeasca actiuni ale companiei la un pret mult mai mic decat cel de pe piata.
Cei care au subscris titluri de despagubire cumparate sub valoarea nominala au castigat chiar mai mult.
Calculat de ZF, pretul mediu al actiunilor Transelectrica pe primele sase luni de tranzactionare la care fostii proprietari vor primi actiunile este de 31,2 lei/actiune, fata de 47 lei/actiune, pret la care actiunile au incheiat ieri ziua. Pentru fostii proprietari va fi alocat un pachet de pana la 5% din Transelectrica.
Actiunile Transelectrica se distribuie celor care au subscris la companie titlurile primite de la stat, la pretul mediu pe primele sase luni de la listarea companiei.
Cele sase luni au trecut, iar datorita cresterii puternice a actiunilor si tranzactiilor mari din primele zile de la listare, cand pretul a fost la mai putin de jumatate fata de cel de acum, pretul mediu este cu mult sub cotatiile din ultimele zile.
"Noi nu avem competente in aceasta problema, insa pot sa va spun ca se poarta discutii intre MEC si AVAS pentru a se lamuri cine se va ocupa de aceasta problema. Estimez ca noii actionari isi vor putea vinde actiunile in luna noiembrie", a declarat pentru ZF Razvan Purdila, seful directiei piete de capital din cadrul companiei. El a mai spus ca circa 700 de persoane vor primi actiuni Transelectrica in urma acestui proces.
Capitalizarea bursiera a Transelectrica este de 1,02 miliarde de euro.
Fostii proprietari care nu au subscris la Transelectrica asteapta in schimb clarificarea situatiei Fondului Proprietatea si spera ca acesta se va lista in sfarsit anul acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO