Burse - Fonduri mutuale

Transelectrica numeşte cinci membri provizorii ai directoratului şi prelungeşte mandatul preşedintelui consiliului de supraveghere

Transelectrica numeşte cinci membri provizorii ai...

Autor: Tibi Oprea

04.06.2019, 18:01 483

Consiliul de Supraveghere al Transelectrica (TEL), operatorul naţional al reţelei de transport al energiei electrice, i-a desemnat în şedinţa din 4 iunie în calitatea de membri provizorii ai directoratului pe Marius-Dănuţ Caraşol, Claudia-Gina Anastase, Andreea-Georgiana Florea, Alina-Elena Teodoru şi Adrian Savu. Aceştia îşi vor prelua atribuţiile începând cu 21 iunie 2019, în contextul în care mandatul actualilor membri încetează de drept pe 20 iunie, potrivit unui raport la bursă.

“Mandatul se acordă pentru o durata de 4 luni începând cu data de 21.06.2019 cu posibilitatea prelungirii, pentru motive temeinice, pentru încă două luni, dar durata mandatului nu va depăşi data finalizării procedurii de selecţie a membrilor Directoratului Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica” SA în condiţiile O.U.G. nr. 109/2011, dacă procedura se va finaliza în interiorul acestui interval”, se arată în raport.

De asemenea, în cadrul aceleiaşi şedinţe, membrii consiliului de supraveghere i-au prelungit lui Mircea Gheorghe Dumitru Coşea, 77 de ani, profesor la Academia de Studii Economice din Bucureşti, mandatul de preşedinte al consiliului de supraveghere.

Transelectrica este controlată de statul român prin Ministerul Economiei cu 58,6% din capitalul social. De la începutul anului, acţiunile TEL se tranzacţionează în scădere cu 4,6%, pe fondul unui rulaj de 66,4 mil. lei, compania ajungând la 1,5 mld. lei capitalizare. Spre comparaţie, indicele principal BET înregistrează plus 16,2% în aceeaşi perioadă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO