Burse - Fonduri mutuale

Transelectrica, compania naţională de transport al energiei electrice, îl numeşte pe Marius Morariu în funcţia de Preşedinte al Consiliului de Supraveghere pentru un mandat provizoriu, de patru luni

Transelectrica (simbol bursier TEL), compania naţională de transport al energiei electrice, a decis numirea lui Marius Morariu în funcţia de Preşedinte al Consiliului de Supraveghere pentru un mandat de patru luni, începând cu data de 23 iunie.

Totodată, compania a aprobat componenţa comitetelor consultative înfiinţate în cadrul Consiliului de Supraveghere astfel:

Comitetul de nominalizare şi remunerare: Adrian Nicolae Blăjan – preşedinte, Adina-Loredana Dogaru-Tulică, Claudiu Constantin Năstasă, Marius Vasile Morariu, Mihaela Popescu.

Comitetul de audit: Mihaela Popescu – preşedinte, Adrian Nicolae Blăjan, Adina-Loredana Dogaru-Tulică, Claudiu Constantin Năstasă, Marius Vasile Morariu.

Comitetul de securitate energetică: Marius Vasile Morariu – preşedinte, Adrian Nicolae Blăjan, Adina-Loredana Dogaru-Tulică, Claudiu Constantin Năstasă,  Mihaela Popescu.

“Mandatul actualului Consiliu de Supraveghere (CS) se desfăşoară pe o perioadă de patru luni, începând cu data de 23 iunie 2021, până la data de 22 octombrie 2021”, spun reprezentanţii companiei într-un anunţ pe bursă.

Operatorul sistemului naţional de transport al energiei a încheiat primele trei luni ale anului cu venituri totale de 726 de milioane de lei, cu 20% mai mari faţă de cele raportate în perioada similară a anului trecut, respectiv un profit net de circa 82 mil. lei, plus 6%, potrivit datelor din raportul anual.

Pentru 2021, Transelectrica şi-a bugetat venituri de 2,3 miliarde de lei, similar cu nivelul din 2020 şi cheltuieli de 2,29 mld. lei, în creştere cu aproape 4%, ca urmare a majorării preţurilor de achiziţie pentru energia electrică, a cheltuielilor cu stocurile şi a necesarului estimat de servicii tehnologice de sistem, potrivit bugetului aprobat de acţionari în adunarea generală din 29 aprilie.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.