Burse - Fonduri mutuale

Tranşa de retail din oferta Romgaz a fost suprasubscrisă deja de cinci ori, dar statul poate aloca mai multe acţiuni

Tranşa de retail din oferta Romgaz a fost...

Autor: Andrei Chirileasa

31.10.2013, 00:08 434

Tranşa dedicată investitorilor mici din oferta publică iniţială (IPO) prin care statul vinde pe bursă 15% din „perla coroanei“ Romgaz Mediaş, cea mai profitabilă companie pe care o are în portofoliu, era suprasubscrisă ieri de peste cinci ori, iar investitorii mai pot plasa şi astăzi ordine, până la ora 12:00.

În piaţă circulau ieri estimări conform cărora tranşa investito­rilor mici ar putea fi subscrisă de până la de zece ori, în condiţiile în care în ultima zi mulţi inves­ti­tori îşi cresc ordinele pentru a putea prinde mai multe acţiuni. În oferta Nu­clear­electrica, în ultima zi s-au plasat 40% din subscrieri pe tranşa de retail.

Nivelul ridicat al subscrierilor de la Romgaz justifică alocarea unui pachet mai mare de acţiuni pe tranşa de retail în condiţiile în care în structura actuală a ofertei investitorii vor primi cel mult 20% din acţiunile pe care le-au subscris.

Statul şi intermediarii ofertei au posibilitatea de a suplimenta pachetul destinat micilor investitori atâta timp cât gradul de subscriere pe tranşa de retail este de peste două ori mai mare decât pe tranşa investitorilor institu­ţionali.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO