Burse - Fonduri mutuale

Tot ce s-a subscris la Digi în cinci şedinţe s-a dublat vineri într-o singură oră! Tranşa de retail a ajuns la subscrieri de 3 mld. lei. Sunt peste 54 mil. de acţiuni subscrise, adică oferta este suprasubscrisă de 17 ori. Practic dacă investitorul şi-a exprimat intenţia să cumpere 100 acţiuni, va primi 6 acţiuni

Tot ce s-a subscris la Digi în cinci şedinţe s-a...

Autor: Liviu Popescu

05.05.2017, 18:55 4284

În ultima zi de subscriere acţiuni Digi cu discount 7% sunt circa 54 milioane de acţiuni subscrise ceea ce ridică valoarea subscrierilor pe tranşa de retail la 3 miliarde de lei având în vedere preţul de 56 de lei.

ZF a scris că vineri, la ora 17:30 în sistemul de tranzacţionare al brokerilor erau introduse 25 milioane de acţiuni, ceea ce înseamnă că doar într-o oră numărul ordinelor de subscriere s-a dublat.

Practic, cu o suprasubscriere de 17 ori, rezultă o rată de alocare de 5,8%. Adică la 100 de acţiuni subscrise, investitorul va primi 6 acţiuni. Dar mai urmează alte trei zile de subscriere cu discount de 3% până miercuri, 10 mai.

-continuă

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO