Burse - Fonduri mutuale

Topul celor mai puternici brokeri de pe Bursă: 15 firme fac 70% din tranzacţii

Topul celor mai puternici brokeri de pe Bursă: 15 firme fac 70% din tranzacţii
01.09.2010, 23:07 312

KBC Securities este cea mai mare firmă de brokeraj de pe Bursăîntr-un top realizat pe baza tranzacţiilor cu acţiuni intermediateîn ultimii trei ani şi jumătate (1 ianuarie 2007 - 31 august 2010),cu o cotă de piaţă de peste 11%, fiind urmată de Raiffeisen Capital& Investment şi ING Bank, cu câte 7%. Pe locurile următoare vinBT Securities şi UniCredit CA IB Securities, cu câte 6% din piaţă.Toate cele cinci firme de brokeraj au intrat în luna august încursa pentru selecţia intermediarului care va aduce FondulProprietatea pe Bursă, competiţie care a reaprins vechilerivalităţi dintre brokerii de top.

Unul dintre criteriile pentru care concurenţii au primit punctea fost valoarea tranzacţiilor intermediate pe Bursă în perioada2007-2010, capitol la care toţi cei patru concurenţi (consorţiileRaiffeisen - ING-BRD, KBC-UniCredit şi BCR-Wood-Intercapital şi BTSecurities -candidat independent) au primit maximum de puncte, ceeace a stârnit nemulţumirea brokerilor de la KBC, care au pierdutmandatul în faţa consorţiului condus de Raiffeisen. Dateledisponibile pe Bursă arată că KBC şi UniCredit au avut în perioadaanalizată o cotă de piaţă de 17,2%, în timp ce consorţiulcâştigător a intermediat 16,6% din tranzacţiile ultimilor treiani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO