Burse - Fonduri mutuale

Topul celor mai performante fonduri mutuale

Foto: AFP

Foto: AFP

Autor: Roxana Pricop

12.11.2015, 00:07 2102

Fondurile de acţiuni concurează cu fondurile de obligaţiuni pentru primele poziţii în clasamentul celor mai performante fonduri mutuale în ultimele 12 luni, o situaţie rară ce arată că asumarea unui risc ridicat a fost la fel de bine răsplătită ca expunerea la un risc redus.

Liderul clasamentului este fondul de randament absolut Audas Piscator, cu un câştig de 55% în ultimele 12 luni, potrivit datelor Asociaţiei Administratorilor de Fonduri (AAF). Administratorul fondului, societatea Atlas Asset Manage­ment, a mizat de aprecierea francului elveţian în raport cu euro din acest început de an. Pe locul secund se situează fondul iFond Acţiuni, cu un câştig de 8,8%, urmat de fondul BT Maxim cu un câştig de 8,45%.

Ambele fonduri au pe poziţii fruntaşe în portofolii acţiu­nile BRD SocGen şi cele ale Băncii Transilvania. Acţiunile BRD au urcat cu 40% în acest an, iar cele ale Băncii Transilvania au accelerat cu 60%. Cele mai performante fonduri de obligaţiuni sunt trei fonduri administrate de BRD AM. Mai exact, BRD Euro Fond are un plus de 7,33% în euro în ultimele 12 luni, urmează fondul BRD Simfonia cu un plus de 7% şi BRD Obligaţiuni cu un câştig de 6,88%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO