Burse - Fonduri mutuale

Topul celor mai bine plătiţi şefi şi directori ASF anul trecut

Foto. Octav Ganea

Foto. Octav Ganea

Autor: Roxana Pricop

22.04.2015, 00:07 1919

Cătălina Sava, şef departament şi fost comisar CNVM, Adrian Cucu, director control, Dan Constan­tinescu, director adjunct, sunt printre cel mai bine plătiţi angajaţi din cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară, cu venituri brute încasate anul trecut de peste 250.000 de lei, echivalentul unui venit lunar de peste 21.000 de lei (4.700 de euro), potrivit declaraţiilor de avere publicate pe website-ul instituţiei.

Salariile încasate de cel mai bine plătiţi directori ai ASF sunt mai mari decât venitul lui Andrei Jakubiak, şe­ful comisiei de supraveghere financiară din Polonia -KNF, care câştigă circa 3.000 de euro pe lună. În Polonia, KNF supraveghează pieţe financiare de 60 de ori mai mari.

ASF este responsabilă de supravegherea şi reglementarea pieţei de capital, a asigurărilor şi pensiilor private. Salariile angajaţilor şi cele ale membrilor Con­siliului ASF sunt plătite din taxele şi comisioanele pe care instituţia le încasează de la entităţile pe care le supraveghează. Astfel, românii care investesc într-un fond mutual sau în acţiuni la bursă, care au încheiat o asigurare a locuinţei sau care contribuie la un fond de pensii private contribuie la veniturile ASF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO