Burse - Fonduri mutuale

Toate cele 28 de burse din UE sunt pe minus în T1/2020. România este pe locul 12, cu o prăbuşire de 23,6%

Toate cele 28 de burse din UE sunt pe minus în T1/2020....

Autor: Tibi Oprea

03.04.2020, 19:20 868

♦ Cea mai bună evoluţie au avut-o ţările nordice, Danemarca fiind în topul celor mai mici scăderi (minus 6,8%) l La polul opus, Grecia figurează cu cea mai mare scădere, de 39,1% ♦ Bursa românească a pierdut 60,6 miliarde de lei din capitalizare în primul trimestru al anului (12,5 mld. euro) ♦ Bursele din marile economii europene – Germania, Franţa, Marea Britanie – se află la jumătatea clasamentului.

Bursele europene au în­cheiat primul trimestru din 2020 cu scăderi pe linie, de la minus 6,8% la minus 39,1%, evoluţie determinată în special de agravarea situaţiei determinate de răspândirea virusului SARS-CoV-2, aspect care a indus panică în rândul investitorilor pe piaţa de capital, arată datele agregate de ZF.

„Pieţele europene au evoluat în acest fel din două motive principale. Primul este legat de interesul sau de lipsa de interes a investitorilor. Cu cât o piaţă este mai mică, investitorii sunt mai puţin prezenţi şi atunci şi dinamicile indicilor bursieri ai acestor pieţe sunt mai moderate. Acesta este şi cazul României, care se află la jumătatea clasamentului. Al doilea motiv ţine de măsurile anunţate de guverne pentru sprijinirea pieţelor respective“, spune analistul economic Dragoş Cabat pentru ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO