Burse - Fonduri mutuale

Toamna asta se poartă "short": Certinvest lansează primul fond “de criză din portofoliu

Autor: Roxana Pricop

29.09.2011, 12:54 469

Societatea de administrare a investiţiilor Certinvest, cu active în gestiune de 114,2 milioane de lei, a lansat fondul deschis de investiţii Short Fund.

Obiectivul fondului este de a atrage resurse financiare ale persoanelor fizice sau juridice în scopul obţinerii de profit prin operaţiuni care beneficiază de pe urma perioadelor de scădere a pieţelor de acţiuni sau a unora dintre emitenţi. Orizonul investiţional recomandat este de minimum 3-5 ani.

Fondul va urmări o strategie de investiţii a activelor orientată către obţinerea de profit în urma trendurilor importante de scădere ale pieţelor de acţiuni. În situaţia unui trend ascendent al pieţelor bursiere, se va încerca identificarea anumitor emitenţi cu potenţial de scădere.

Investiţia minimă în fond este de o unitate de fond, preţul iniţial al unei unităţi fiind de 100 de lei. Fondul aplică un comisionde subscriere de 1% din valoarea subscrierii, dar nu mai mult 500 lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO