Burse - Fonduri mutuale

TMK Artrom ia credite de 27 mil. euro de la UniCredit ca să-şi plătească datoriile la BCR

TMK Artrom ia credite de 27 mil. euro de la UniCredit ca...

Autor: Stefan Musgociu

31.07.2013, 20:03 329

Produc[torul de ţevi TMK Artrom Slatina (ART) cere acordul acţionarilor pentru contractarea unei linii de credit de până la 27 mil. euro de la UniCredit Ţiriac Bank, în principal pentru finanţarea unor credite contrac­tate de la BCR.

Linia de credit poa­te fi utilizată prin trei fa­ci­li­tăţi de tip revol­ving, po­tri­vit convoca­to­rului AGA transmis Bur­sei de Valori Bucureşti.

„Facilitatea A, în su­mă maximă de 25 de mi­lioa­ne de euro, care poa­te fi utilizată pentru finanţare nevoi gene­rale/emitere de scrisori de garanţie ban­cară/deschidere de acreditive, cu sca­denţă finală de 36 luni de la data sem­nării con­tractului de credit UCT (de la UniCre­dit Ţiriac - n.red.). Păr­ţile sunt de acord ca pri­ma utilizare a facilităţii A se va face în scopul refi­nan­ţării creditelor în vi­goare contractate de TMK-Artrom la Banca Co­mercială Română; fa­cili­tatea B, în sumă ma­xi­mă de 10 milioane de euro, care poate fi utili­zată pentru finan­ţa­rea chel­tuielilor generale de tip desco­perire de cont (over­draft), cu scadenţa fi­nală de 12 luni de la data semnării con­tractului de credit UCT. Părţile sunt de acord ca facilitatea B să poată fi utilizată de societate inclusiv în scopul refinanţării creditelor în vigoare contractate de TMK-Artrom la Banca Comercială Ro­mână; facilitatea C, în sumă maximă de 2 milioane de euro, care poate fi utilizată pen­tru acoperirea riscului valoric al tran­zacţiilor derulate în baza contrac­tului cadru pentru pro­duse de trezorerie (hedging) cu scadenţa finală de 12 luni de la data semnării contractului de cre­dit UCT“, se arată în convocator.

Propunerea Con­si­liului de Admi­nis­tra­ţie va fi discutată de ac­ţionari într-o AGA pro­gramată pen­tru 26 septembrie.

La finele anului tre­cut, TMK Artrom avea două credite de la BCR pe ter­men de 3 şi, res­pec­tiv, 5 ani, în va­loare cu­mulată de 40 mil. eu­ro. Din aceste cre­dite, compa­nia a uti­lizat pu­ţin peste 25 mil. euro. Îm­pru­muturile au fost contractate în oc­tom­brie 2011, la o dobândă calculată în func­ţie de in­di­ca­to­rul dobânzii EURIBOR la 3 luni, plus 3,5%.

TMK Artrom mai are contractat de la BCR un plafon de sconturi pentru bi­lete la ordin în sumă de 10 mil. lei, cu o dobândă calculată în funcţie de in­di­catorul ROBOR la 3 luni plus 3%. TMK Artrom are con­tractat şi un credit de 15 mil. euro de la UniCredit Ţiriac Bank, din noiembrie 2011 şi cu ma­tu­ri­ta­te de 5 ani. Îm­pru­mutul a fost con­trac­tat la o dobândă cal­culată în funcţie de in­di­ca­torul EURIBOR la o lună plus 3,5% şi a fost utilizat pen­tru rambursarea par­ţia­lă a unui împrumut cu o companie din grup.

 Acest credit urmează să fie rambursat într-o singură tranşă la scadenţă.

La finele primului trimestru, TMK Artrom avea datorii de 498,4 milioane de lei, cu 9,5% mai mari decât la sfârşitul anului trecut.

TMK Artrom a înregistrat în primul trimestru o cifră de afaceri de 219,3 milioane de lei (50 de milioane de euro) şi pierderi de 1,2 milioane de lei (aproa­pe 290.000 de euro). TMK Eu­rope, sub­si­diara din Germania a grupului rus TMK, deţine 92,73% din acţiunile companiei din Slatina. Grupul rus mai controlează în România combinatul siderurgic TMK-Reşiţa. Compania are o capitalizare de 145 mil. lei (33 mil. euro).

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 1.08.2013

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO