Burse - Fonduri mutuale

Tivadar Runtag CEO al Chimcomplex Borzeşti, companie care a înregistrat o creştere spectaculoasă la Bursă, a anunţat că va părăsi poziţia de director executiv şi va prelua alte responsabilităţi în cadrul grupului condus de Ştevan Vuza

Tivadar Runtag CEO al Chimcomplex Borzeşti, companie...

Autor: Robert Manea

16.09.2021, 18:48 1110

Consiliul de Adminstraţie al grupului Chimcomplex a anunţat joi că Tivadar Runtag, CEO-ul companiei, va părăsi funcţia şi va prelua alte responsabilităţi în cadrul grupului condus de Ştevan Vuza.

Tivadar Runtag îşi va înceta mandatul de director general al Chimcomplex începând cu mijlocul lunii martie 2022. Acesta urmează apoi să preia în cadrul grupului de companii Chimcomplex o nouă poziţie de coordonare a proiectelor şi investiţiilor în eficienţă energetică şi reciclare, respectiv reducerea amprentei ecologice.

“În numele întregului consiliu de administraţie, vreau să-i mulţumesc domnului Tivadar Runtag pentru conducerea sa într-o perioadă istorică de transformare. Am convenit cu acesta să planificăm predarea până la mijlocul lunii martie 2022. Grupul de companii Chimcomplex este într-o puternică dezvoltare, dar priveşte cu deosebită atenţie şi tratează cu mare responsabilitate tranziţia către o industrie verde. Abilităţile şi experienţa domnului Runtag sunt în sinergie pentru a coordona această nouă direcţie. Consiliul este încrezător că Chimcomplex este pe drumul cel bun. Rezistenţa şi puterea dovedite în special în timpul pandemiei, combinate cu profit continuu şi generarea de numerar oferă o bază solidă pentru viitor.", a declarat Ştefan Vuza, preşedintele Consiliului de Administraţie.

„De la preluarea mandatului de CEO Chimcomplex, principalul meu interes a fost dezvoltarea durabilă - să adaugăm valoare resurselor naturale ale României şi să reducem amprenta de carbon. La început a trebuit să abordăm problemele urgente; să integrăm fluxul de producţie al celor două platforme din Borzeşti şi Râmnicu Vâlcea, să îmbunătăţim rezultatele financiare ale companiei şi să înfruntăm „noua realitate” declanşată de Covid-19. Am reuşit această schimbare cu succes. Avem la dispoziţie o echipă de conducere executivă competentă şi un consiliu de administraţie care o susţine. Astfel că eu voi avea ocazia să mă ocup mai puţin de managementul operativ şi să mă concentrez asupra celui mai important obiectiv strategic: de a integra grupul Chimcomplex în economia circulară europeană, pentru a crea valoare mai mare şi a reduce amprenta ecologică. Am început deja să investim în eficienţă energetică şi reciclare, dar mai este un drum lung de parcurs. Va fi o călătorie frumoasă şi aştept cu nerăbdare să o fac ca parte din aceste proiecte.” a precizat Tivadar Runtag, CEO-ul Chimcomplex.

Chimcomplex, principalul producător şi furnizor de substanţe chimice vitale din regiune, a înregistrat anul acesta o creştere spectaculoasă la Bursa de Valori Bucureşti.

La momentul redactării ştirii, acţiunile Chimcomplex sunt cotate la 12,3 lei/acţiune. Compania a ajuns la o capitalizare de 2,97 miliarde de lei.

În anul 2020 Chimcomplex a înregistrat o cifră de afaceri de 1,2 miliarde de lei iar în primele 6 luni ale anului 2021 compania a raportat o cifră de afaceri de 1.1 miliarde lei (233 milioane de Euro).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO