Burse - Fonduri mutuale

Tincau: Nu preluam Sinteza pentru cele 40 hectare

17.08.2006, 19:03 25

Societatea Timisoara Plaza Center SRL va lansa o oferta publica de preluare pentru un pachet de 26,38% din actiunile Sinteza Oradea, companie specializata in fabricarea de produse chimice.
Compania ofera 0,7 lei/actiune, cu 11,1% mai mare decat ultimul pret la care titlurile s-au tranzactionat pe Bursa, valoarea ofertei ridicandu-se la 3,4 milioane de euro.
Compania era obligata de legislatia pietei de capital sa deruleze o oferta de preluare dupa ce ajunsese sa controleze peste 33% din titlurile acesteia. Timisoara Plaza Center detine in nume propriu 42,37% din actiuni, iar impreuna cu Trans World Trading si omul de afaceri Tibor Tincau din Oradea, cu care actioneaza in mod concertat, controleaza 73,6% din capital. Trans World Trading detine o participatie de 95% in cadrul Timisoara Plaza Center, iar Tibor Tincau este unul din asociatii principali ai Trans World Trading.
Tincau a dus in prima parte a anului o lupta pe Bursa cu Gabriel Carlig, patronul Jolidon, una din cele mai importante firme de confectii, pentru a prelua Sinteza. In final, Carlig si-a vandut participatia de 35,5% pe care ajunsese sa o detina in cadrul Sinteza prin intermediul firmei Jolidon Import - Export.
Contactat de ZF, Tibor Tincau a spus ca intentiile sale privind Sinteza vizeaza dezvoltarea operatiunilor curente ale companiei.
"Chiar daca Sinteza are 46 ha de terenuri, tinta noastra nu au fost acestea. Pentru noi, Sinteza nu este o afacere imobiliara. Vom pastra obiectul de activitate al companiei si vom restructura portofoliul de produse pentru a oferi pe piata numai produsele care intr-adevar se cer.
Urmarim dezvoltarea liniei de produse farmaceutice, dar si pe cea de pesticide", a precizat Tibor Tincau. El a mai spus ca in planurile sale nu are in vedere si delistarea societatii de pe piata de capital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO