Burse - Fonduri mutuale

THR Marea Neagră îl numeşte pe Mihai Zamfir la conducere pentru următorii doi ani. Vineri, un pachet de 5,1% din acţiunile companiei a schimbat proprietarii pentru 3,1 mil. lei

THR Marea Neagră îl numeşte pe Mihai Zamfir la...

Autor: Tibi Oprea

25.08.2020, 00:00 519

Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră (simbol bursier EFO), administratorul mai multor spaţii de cazare în staţiuni precum Eforie Nord, Eforie Sud, Venus, Saturn şi Neptun, a anunţat luni la Bursă că administratorii societăţii l-au numit pe Mihai Zamfir în funcţia de director general pentru o perioadă de doi ani ce se va încheia la 10 august 2022.

În vârstă de 42 de ani, Mihai Zamfir este originar din Tuzla şi a mai fost în trecut director general al THR Marea Neagră, dar şi manager al hotelului Caro din Bucureşti deţinut de milionarii Ion şi Octavian Lazăr. Anterior, a mai condus hotelurile Trianon, Angelo Airporthotel, Tulip Inn, Crowne Plaza din Bucureşti, dar şi hotelul Holiday Inn din Londra.

Pe de altă parte, un pachet de 29,5 milioane de acţiuni EFO, reprezentând 5,1% din numărul total de acţiuni, a schimbat vineri proprietarii printr-o tranzacţie de tip deal în valoare de 3,15 milioane lei, încheiată la un preţ cu 4% mai mic faţă de cel din piaţă, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza datelor de la BVB. THR Marea Neagră, care deţine câteva zeci de hoteluri pe litoralul românesc, este controlată în proporţie de 77,7% de SIF Transilvania (SIF3). De la începutul anului, acţiunile emitentului se tranzacţionează în scădere cu 16%, pe fondul unui rulaj de 5,9 milioane lei, acesta ajungând la 61,7 milioane lei capitalizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO